Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

To Spiti Tou Papa


θα σας πω μια ιστορια που την λενε στο χωριο που μενω. Υπαρχει ενα μισογρεμισμενο σπιτακι παραλληλα της πλατειας του χωριου. Εκει τα παιδια μου ειπαν μια ιστορια που τους την ειπε ενασ κυριος μια μερα. Καποτε πριν απο πολλα χρονια σε αυτο το σπιτι ζουσε ενας παππας , ο πατερ χρυσοστομος (αν δεν κανω λαθος) αυτος εψελνε το πασχα την λειτουργια, μοιραζε την θεια κοινωνια και τον ξερανε ολοι. Ολα κυλουσαν ωραια μεχρι που σιγα σιγα αρχισε να γινεται αντιπαθητικος σε σημειο που δεν τον συμπαθουσε κανεις. Τα πραγματα δυσκολευαν.
Ο παππας αρχισε να τρελενετε. μεχρι που μια μερα των βρηκαν νεκρο στο σπιτι του. Μια μερα μετα ενας φτωχος μπηκε απο το παραθυρακι της αποθηκης του σπιτιου για να κλεψει πραγματα που ειχε ο παππας. Και αυτον τον κακομοιρη τον βρηκαν λιποθω. Οταν τον ειδαν οι γιατροι των ρωτησαν αν θυματε πως το επαθε αυτο και τους απαντησε << οταν πηγα να βγω απο την πορτα αντικρισα εναν σκυλο να μου γαβγιζει και απο τυχη γυρναω και βλεπω πισω μου τον πατερ. Αυτα θυμαμαι μονο>>
Κανεις δεν τον πιστεψε βεβαιος. Αλλα αποδειχθυκε οτι οσα ειπε ο φτωχος ηταν αληθεια γιατι ενα βραδυ μια μικρη πλησιασε με την μητερα της το σπιτι και κατι εγινε (κανεις δεν εμαθε ποτε τι ακριβως) και η μητερα απο την τρομαρα της πεθανε αλλα η μικρη φοβηθηκε και αρχισε να τρεχει. Τελικα μαθαμε οτι το κοριτσακι που σωθηκε εκεινο το βραδυ απο το τρεξιμο ηταν η γιαγια αυτουνου που μας ειπε την ιστορια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...