Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Φυτεία των Μυρτιών: Το πιο στοιχειωμένο σπίτι σε ολόκληρη την Αμερική

Η Φυτεία των Μυρτιών στο St.Francisville της Λουιζιάνα θεωρείται το «πιο στοιχειωμένο σπίτι» σε ολόκληρη την Αμερική όπως αποκαλείται, καθώς οι ένοικοι αναφέρουν την ύπαρξη φαντασμάτων και την έντονη παραφυσική δραστηριότητα.


Μία δημοσιογράφος της Νέας Ορλεάνης αποφάσισε να αποκαλύψει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι και να το παρουσιάσει στην κάμερα. «Θέλαμε να ρίξουμε φως στην ιστορία της φυτείας και είναι πολύ ενδιαφέρον το εύρημά μας» ανέφερε η Vanessa Bolano που εργάζεται για το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGNO, στη New York Daily News.



Τη στιγμή που η δημοσιογράφος μιλούσε στην κάμερά της μία σκιά, που όλο το συνεργείο έκρινε πως πρόκειται για φάντασμα, έκανε την εμφάνισή της στο... παρασκήνιο. «Αυτό το πράγμα πέταξε πολύ γρήγορα. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε το κάθε πλάνο χωριστά πολύ αργά... Σ’ ένα από τα πλάνα, αν το σταματήσεις, βλέπεις κάτι σαν το προφίλ μίας γυναίκας». Βέβαια, οι δύσπιστοι θεωρούν το «φάντασμα» πως δεν είναι κάτι περισσότερο από σκόνη ή ένα έντομο που απλώς πετούσε εκείνη την ώρα πίσω από τη ρεπόρτερ στο Γαλλικό Δωμάτιο.

Ωστόσο, ξεναγός στην έπαυλη τους τελευταίους 18 μήνες, ο Mark Leonard, αναφέρει πως κάποιοι επισκέπτες παραπονέθηκαν πως κάποιος άγνωστος στη μέση της νύχτας τους σήκωσε από τα κρεβάτια τους. Όταν είδε το αφιέρωμα του τηλεοπτικού σταθμού τόνισε πως το θέαμα είναι εντυπωσιακό αλλά όχι και ασυνήθιστο για τον ίδιο καθώς κάθε σαββατοκύριακο υπάρχουν επισκέπτες που αναφέρουν παραφυσική δραστηριότητα. Η Φυτεία των Μυρτιών λειτουργεί ως ξενώνας για 50 άτομα κάθε Σαββατοκύριακο και ο ξεναγός τονίζει πως οι άνθρωποι βλέπουν φαντάσματα ή αντικείμενα να μετακινούνται παραδόξως από μόνα τους.

Κάποιοι προσχωρούν την ιστορία τους ένα βήμα παραπάνω παραπονούμενοι ότι φαντάσματα τους αναγκάζουν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα. Πλέον θεωρείται ότι τα φαντάσματα είναι ιστορικά πρόσωπα που έζησαν στη φυτεία και ο ξεναγός τονίζει πως εμφανίζονται συχνά στις φωτογραφίες.

Την έπαυλη έχτισε ο στρατηγός David Bradford το 1796 όταν εγκατέλειψε το στράτευμα του Τζορτζ Ουάσινγκτον. Το σπίτι περιλαμβάνεται στη λίστα του Εθνικού Μητρώου Ιστορικών Τόπων.


ΠΗΓΗ : PERIERGAA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...